top of page

Yoga för ryttare

Känslan du får när du går in i boxen, värmen från den silkeslena mulen när hästen vänder huvudet för att välkomna dig och så känslan då du sitter upp, gunget i höfterna när din kropp mjukt följer med i allt från lunken till galoppen med vind i ansiktet. Den ljudlösa kommunikation.

Handen på hjärtat. Hur ofta värmer du upp inför ett vanligt ridpass? Och hur ofta stretchar du efter ett ridpass, eller efter att ha mockat och kånkat höpåsar vars innehåll du sedan tömt i en för kroppen inte helt naturlig vinkel?


Det är inte ovanligt med stela höfter, baksida lår och vader, smärta i ryggen och bröstryggen och spända axlar. Ridning är amazing, men precis som med andra sporter behöver vi komplementera med både styrka och rörelse.


Yogan är ett fantastiskt verktyg för att:

  • Stärka core, rygg och axlar

  • Öppna upp i bröst och höfter

  • Öka rörlighet

  • Få bättre hållning och djupare sits

  • Dessutom övar du på att kontrollera din andning. Andningen är din superkraft, som kan lugna både dig i pressade situationer och en känslig häst

Är du intresserad av ryttaryoga? Sannas Yoga kan komma till teorilektionen, ungdomssatsningen och ridlägret eller ha yoga med ditt stalls hårt arbetande personal.


Dessutom har finns ett litet online-paket med två pass med yoga för ryttare som du kan göra ståendes hemma i trädgården, på stallbacken eller kanske på semestern! För en liten peng har du obegränsad tillgång till passen som är 20-30 minuter långa.


Senaste inlägg

Visa alla

Den här veckan känns det som att vintern har gjort sig till känna. Vinter som i naturen är tid för vila och återhämtning och samla kraft för att sedan blomma ut i full kraft till våren igen. Detsamma

bottom of page